12 Eylül 2009 Cumartesi



MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF
Malzemeler;
Muhallebisi için;
1 kg süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 poşet sade krem şanti
1 nohut büyüklüğüne damla sakızı(istenilirse)
Kadayıf için;
250 gr kadayıf
1 su bardağı irice çekilmiş ceviz içi veya fındık,yeşil fıstık
4 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
Şerbet için;
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu
Yapılışı
Öncelikle şeker tereyağı yardımıyla bir tavada eritilir.Ve bu karışım geniş bir kaba aldığınız kadayıflara dökülüp iyice yoğurulup yedirilir.
Ayrı bir tencerede süt,nişasta,şeker konup muhallebi yapılır.,Ilımaya alınır.Ilıyınca krem şanti ilave edilerek blendıra çekilir.
Kavrulmuş kadayıf istenilen şekli verebilmek için eşit parçalara bölünür.Bölünen parçalardan bir tanesi ikiye bölünüp ,arasına muhallebi ve ceviz içi konur. .Diğer parçalarda aynı işlem yapılıp tepsiye dizilir. 200 dercedeki fırında kadayıflar kızarana kadar pişirilir.En son üzerine şerbet dökülüp üzerine ceviz içi serpilir ve bir gece buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: