13 Eylül 2009 Pazar

SÜTLÜ NURİYE
Malzemeler:
18 adet baklavalık yufka
üzeri için 1 su bardağı çok ince çekişmiş ceviziçi
yarım kg iri çekilmiş ceviz içi
250 gr tereyağı
Şerbet için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
4 damla limon suyu
Yapılışı
Her bir yufkanın arasına tereyağı sürülerek tepsiye dizilir,Yufkaların yarısını bu şeklide tepsiye dizdikten sonra, iri çekilmiş ceviz içinin tümü bolca yufkaların üzerine döşenir.Yufkaların kalan diğer yarısıda her biri katına aynı şekilde tereyağı gezdirilerek tepsiye döşenir ve en üsteki yufkayada tereyağı gezdirilip 180 derceki fırında nar gibi oluncaya kadar kızartılır.4 dakika beklettikten sonra kaynar sütlü şerbet dökülüp en üste ince çekilmiş cevizler de konulduktan sonra ,10 dakika bekletilip servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: