13 Eylül 2009 Pazar

TULUMBA TATLISI
Malzemeler:
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı tereyağı
3 çay bardağı su
1 fincan pirinç unu
1 fincan ince irmik
4 yumyurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
yarım çay kaşığı tuz
Şerbet için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı
Öncelikler şerbet pişirilip soğutulur.
Ayrı bir yerde su,tuz ve tereyağı ısıtılır.Un , pirinç unu , nişata ve vanilya kaynamakta olan suya ilave edilip tencereye yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirilip ocaktan alınıp ayrı bir kaba dökülerek sırasıyla yumurtalar kırılıp iyice yoğurulur.
Geniş bir tavada yağ ısıtılır ve hamur tulumba tatlısı kabına doldurulup orta ateşteki yağda 5-6 cm boyunda parçalar halinde sıkılıp iyice kızarması sağlanır.Kızarmış tulumbaları gevgir yardımıyla alıp yağını süzdürdükten sonra hemen soğuk şerbete atarak karıştırılır.Şerbeti çekip ağırlaşan tatlılar hemen çıkartılıp bir kaba dizilir.Dinlendirdikten sonra servis edilir.
Not:Tulumba tatlısı yaparken en önemli şey tatlıyı gerektiği gibi pişirmektir.Hamuru sıktığınızda yağın sıcaklığı düşük olmalıdır.Hamur kızardıktan sonra sıcaklığı biraz yükseltebilirsiniz.Hamuru yavaş yavaş kızartarak geverekleşmesini de sağlamalısnız ve tatlıyı nemli olmayan bir yerde muhafaza etmelisiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: