1 Eylül 2009 Salı

TUZLU KURABİYE
Malzemeler:
250 gr un
2 adet yumurta akı
125 gr tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Unun ortası açılarak erimiş tereyağı ve çırpılmış yumurta akları eklenir.Ardından diğer malzemerde ilave edilerek hamur haline getirilip ,yarım saat dinlendirdikten sonra küçük parçalar kopararak şekiller yapılır.(ister kalıp kullanarak, ister elinizle)Daha sonra yağlanmış tepsiye dizilip yarım saat daha dinlendirilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: