22 Eylül 2009 Salı


TAVUKLU BEZELYE
Malzemeler
10 adet derileri temizlenmiş tavuk budu
1 su bardağı bezelye
2 adet orta boy ince doğranmış soğan
1 adet orta boy parçalara ayrılmış patates
1 adet küçük boy doğranmış havuç
2 adetince doğranmış sivri biber
2 adet ince doğranmış kırmızı biber
2 adet ince doğranmış domates
2 diş sarımsak
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
kekik,karabiber,kırmızı biber
Yaplışı
Geniş bir tencerede soğanlar yağ ile beraber iyice kavrulur.Ardından salça, havuç ve biberlerde eklenerek kavrulmaya devam edilir.Domatesler ve sarımsaklar da eklenerk 10 dakika pişirilir. Su ilave edilip, kaynamaya başlayınca patatesler ve tavuklarda eklenerek1-2 taşım kaynadıktan sonra bezelye ilave edilir.Ağzı kapalı pişirilir.Pişmeye yakın tuz ve baharatlarda eklenerek piştikten sonra ocaktan alınır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: