22 Eylül 2009 Salı


ELMA DİLİMLİ PATATES
Malzemeler
4-5 adet ince kabuklu orta boy patates
zeytin yağı
un
tuz
eğer istenilirse kekik, kırmızı biberMetin Rengi ve çörek otu ( çörek otu fırına verildiğinde eklenir)
Yapılışı
İki ayrı tarif olarak vereceğim.Fırında ve tavada.
Öncelikle kabuklarıyla beraber kullanacağımzı için ,patatesler iyice yıkanır, fırçalanır (toprak kalmaması için) ve bir gece buzluğa atılıp bekletilir.
Bir saat önceden patatesler dolaptan çıkartılır.
1.Patates elma dilimleri şeklinde parçalara ayrılır.(bunu en kolay yolu, önce patatesleri 4' e, sonra her bir parçayı 2'ye bölmektir) Geniş bir kapta diğer malzemeler yağla beraber harmanlanır, patatesler eklenir.Fırın poşetine un veya nişasta konulup ağzı kapanarak çalkalanır.Ardından patatesler unlanmış fırın poşetine konularak ağzı kapanır ve bir çatal yardımıyla poşet bir kaç yerinden delinir.200 derecedeki fırına verilip, 30 dakika pişirilir.Sıcak servis edilir.
2.Aynı şekilde patatesler kesilip ,tuz ve baharatlarla harmanlanıp kızgın yağda kızartılır.
Sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: