22 Eylül 2009 Salı


ETLİ GÜVEÇ
Malzemeler
1 kg kuşbaşı dana veya kuzu eti
2 adet kabukları soyulup geniş şerit halinde doğranmış patlıcan
2 adet kabukları temizlenmiş şerit halinde doğranmış kabak
4 adet ince doğranmış sivri biber
2 adet ince doğranmış kırmızı biber
1 çay bardağı bezelye
1 kase ayıklanmış taze fasulye
4 adet doğranmış domates
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı temizlenmiş bamya
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
Yapılışı
Güvecin iki tarifi vardır;
1. Bütün malzemeler geniş bir kaba alınıp karıştırılır ve güveç kabına konur.Fırına verilir veya ocakta pişirilir.
2.Malzemeler güveç kabının en altına yağ ve etler dizilerek,diğer sebzeler sırasıyla dizilerek yapılır.Aynı şekilde fırına verillir veya ocakta pişirilir.
İstediğiniz tarifi seçebilirsiniz.
Not: Su koymamanız güveci daha lezzetli yapacaktır.Domates ve et kendi suyunu vericeği için ayrıca su eklemeyin. Ve en önemlisi ağzı kapalı ,kapağı hiç açmadan pişirilmeli.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: