22 Eylül 2009 Salı


ÇİĞ KÖFTE
Malzemeler
250 gr sinirsiz kıyma
1kg ince bulgur
1 adet rendelenmiş büyük boy soğan
8 adet dövülmüş sarımsak
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı acı biber salçası
2 tatlı kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı kimyon
3 tatlı kaşığı köfte baharatı
2 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
istenilen miktarda kırmızı acı pul biber
1 çay bardağı zeytin yağı
1 demet ince kıyılmış maydonoz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
4 adet buz
yemek için yanında
marul,lavaşve limon
Yapılışı
Geniş bir yoğurma kabına bulgur alınıp üzerine soğan eklenerek iyice yoğrulur.(soğanlar kaybolana kadar) Ardından kıyma ilave edilerek (bulgur kaybolana kadar) yoğrulmaya devam edilir.
Ayrı bir kaba,baharatlar ,sarımsaklar ,yağ ,ceviziçi ,salçalar ve yoğurt iyice karıştırılp ,yarısı kıymaya dökülerek yoğrulmaya devam edilir.Sosu iyice çeken kıymaya, kalan diğer sos da ilave edilerek yoğrulma işlemi devam edilir.Köfte bütün sosu çektikten sonra,buzların yarısı eklenerek tekrar yoğrulur.Hamur yumuşayınca kalan diğer buzlarla maydonoz da ilave edilerek bir süre daha köfte yoğurulur.Küçük parçalar koparılıp,şekil verilerek marul serilmiş servis tabağına dizilir.Üzerlerine istenilirse limon sıkılır. Lavaş ve marul ile servis edilir.
Yanında nar ekşisinide denemelisiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: