22 Eylül 2009 Salı


TAVUK ÇORBASI
Malzemeler
3 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
4 parça fındık büyüklüğünde doğranmış ve haşlanmış tavuk göğsü
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
yarım limon
1 çay bardağı arpa şehriye
tuz
nane
Yapılışı
Geniş bir tencerede un sıvıyağda pembeleşir.Su ile beraber tavuksuyu ilave edilir.Kaynamaya başlayınca,ayrı bir kasede yumurta sarısı, limon ,süt ve çırpılmış yoğurt eklenerek pişirilmeye devam edilir.Ardından şehriyeler , pişmiş tavuklar ve tuz ilave edililerek, şehriyeler piştikten sonra ocaktan alınır. Ayrı bir tavada nane ve kırmızı biberle ile birlikte teryağı eritlip çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: