22 Eylül 2009 Salı


HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler
5 adet patlıcan
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
1 küçük paket krema
tuz
Üzeri İçin
400 gr dana veya kuzu eti
1 kase ince doğranmış ve haşlanmış mantar
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tuz
su
Yapılışı
Öncelikle etler sıvıyağda kavrulur ve üzerlerine doğranmış soğanlar eklenerek kavrulma işlemi devam edilir.Ardından mantar ve salça eklenerek 5 dakika daha kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak su eklenerek etler pişirilir.Etlerin pişmesine yakın domatesler,sarımsaklar ve tuz ilave edilip etler iyice piştikten sonra ocaktan alınır.
Aynı anda başka bir tencerede un teryağıyla kavrulur.İçersine közlenmiş ve ince kesilmiş patlıacanlar eklenerek eze eze kavrulur ve üzerlerine süt ve tuz ilave ederek ,patlıcanlar süt ile özleşinyece kadar kavrulur.En son krema ve kaşar peyniri eklenrek 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır .Servis tabağına önce beğendi yayılıp,üzerine tam ortasına eti yerleştirerek sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: