8 Eylül 2009 Salı

KIYMALI ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler:
200 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı arpa şehriye
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
maydonoz
sızıyağ
tuz
karabiber
Yapılışı:
Bir tencerde soğan ve un kavrulur.Ardından salça , doğranmış biberler ve domateslerle beraber 1 su bardağı su ilave edilerek 15 dakika pişirlip blendırdan geçirilir ve 4 su bardağı su ilave edilir.Su kaynamaya başlayınca kıyma eklenir.Kıymalar pişmeye yakın tuz ,karabiber,ince kıyılmış maydonoz ve arpa şehriye ilave edilerek 1o dakika daha kaynatılıp servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: