8 Eylül 2009 Salı

EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI
Malzemeler:
Köfte harcı için:
500 gr kıyma
yarım çay bardağı kırık pirinç
1 adet rendelenmiş soğan
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
Tepsiye sermek için:
3 yemek kaşığı un
1 kase doğranmış maydonoz
Terbiyesi için:
2 yumurta sarısı
1 adet limon
2 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Köftelik harcı için belirlenen malzemlerin hepsi yoğurulup köfte hamuru elde edilir .Hamurdan ceviz den küçük parçalar koparılarak yuvarlayıp un+ maydonoz serpilmiş tepsiye dizilir.
Bir tencereye ,yaklaşık 1,5 litre su ,tuz ve 2 yemek kaşığı terayağı konup kaynatılır.Ardından köftelerde tencereye ilave edilerek 2o dakika pişirlir.
Yumurta sarısı,limon ve yoğurt iyice çırpılır ve bu karışım yavaş yavaş tencereye ilave edilip, bir iki taşım daha kaynatılıp servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: