8 Eylül 2009 Salı


PAÇANGA BÖREĞİ
Malzemeler:
3 adet yufka
4 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
tuz
İçi için:
1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
6 dilim pastırma
3 adet sivri biber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
kızartlamık yağ
galeta unu
Yapılışı:
Bir tencereye tereyağı konulup , ince doğranmış biberler ve pastırmalar 10 dakika kavrulur.
Başka bir kabın içine yoğurt , 1 adet yumurta ve tuz iyice karıştırılır.Yufkalar tezgahın üzerine alınıp istenilen şekilde kesilip,her bir parçaya hazırlanmış olan yoğurtlu sostan sürülür ve üzerine pastırmlalı harçtan konularak en son kaşar peyniri rendesi de ilave edilerek genişçe sarılır.Yumurta ayrı bir tabağa kırılıp, börekleri önce yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartılırp, sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: