2 Eylül 2009 Çarşamba

ÇİLEK VE VİŞNE KARIŞIK REÇEL
Malzemeler:
1 kg çilek
1 kg vişne
2 kg şeker
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Bir gece önceden yıkayıp temzilenmiş (vişnelerin çekirdekleri istenilirse çıkartılır )ve iyice süzülmüş olan çilek ve vişneler geniş bir tencereye alınıp,üzerlerine şeker ve su ilave edilerek bir gece bekletilir.Bekletilen meyveler orta ateşte ocağa alınıp, kaynamaya başlayınca köpüğün taşmaması için tereyağı eklenerek kısık ateşte istenilen kıvama gelene kadar pişirilir.Sıcakken kavanozlara konup kapağı sıkıca kapatılarak muhafaza edilir.
Tereyağı eklenmesi püf noktasıdır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: