1 Eylül 2009 Salı

CEZERYE
Malzemeler:
400 gr havuç
200 gr toz şeker
100 ger ceviz içi
150 gr yeşil fıstık
100 gr hindistan cevizi
yeteri kadar su
Yapılışı:
Havuçlar rendelenip yıkandıktan sonra büyük çelik tencerede rendelenir.Üzerine toz şeker ilave edilip şekerlerin erimesini sağlayacak kadar su eklenir, 10 dakika beklettikten sonra orta ateşte pişirmeye başlanır.(havucun suyunu salacağını düşünerek fazla su eklemeyin gerektikçe katarsanız iyi olur) Tahta bir kaşıkla karıştırılıp havuçlar eriyip koyu bir renk alıp macun oluncaya kadar pişirilir.Şekerli havuç ,macun kıvamına gelince ateşten alınıp ,hemen ceviz içi ve fıstık ilave edilerek iyice karıştırılır.Hafif ıslatılmış mermere(tezgaha) dökülüp spatula yardımıyla dikdörtgen şekil verilir.Cezerye soğuyunca hafif ıslatarak bıçakla dilimlenip bolca hindistan cevizine bulanır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: