9 Eylül 2009 Çarşamba

ARNAVUT CİĞERİ
Malzemeler:
500 gr dana ciğeri
1 diş rendelenmiş sarımsak
kekik
un
kimyon
kırmızı biber
tuz
3 adet patates
Soğan salatası için:
1 adet kuru soğan
sıvıyağ
limon
ince kıyılmış maydonoz
kırmızı biber
sumak
Yapılışı:
Zarı temizlenmiş,kuşbaşı yapılıp yıkanmış ve iyice süzdürülmüş ciğerler,sarımsak, kekik, kimyon, kırmızıbiber , tuz ve una bulanıp yarım saat bekletilir.Daha sonra kızıgın yağda ciğerler ve küp küp doğranmış patatesler ayrı ayrı kızartılır.
Soğanlar ince yarım halkalar şeklinde doğranıp tüm malzemeler ilave edilerek yoğurulup salata yapılır.Ciğerle beraber servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: