16 Ağustos 2009 Pazar


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
Malzemeler:
1kg taze fasulye
2 adet soğan
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
3 adet domates
2 adet kırmızı biber
salça
tuz
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranıp ,zeytinyağı ve salça ile beraber tencereye alınır.Soğanlar ölende dek kavrulur.Daha sonra fasulyeler ilave edillir.Fasulyelerin rengi değişene kadar ( yaklaşık 10 dk.) tencerenin kapağı kapatılır.Domatesler küp küp doğranıp tencereye eklenir kavrulmaya devam edilir , tencerenin kapağı kapatılıp, domateslerle bir süre pişirlir ve ardından kayanmış 1 su bardağı su ve tuz ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: