31 Ağustos 2009 Pazartesi

ŞÖBİYET (15 kişilik)
Malzemeler:
1 kg baklavalık un
500 gr buğday nişastası
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı çekilmiş fıstık içi
800 gr tereyağı
Şerbet için:
12 su bardağı su
8 su bardağı şeker
Kaymak için:
1 kg süt
4 çorba kaşığı irmik
Yapılışı:
Geniş bir kapta un,tuz ve yumurtalar 1,5 su bardak suyla yoğrulur.Yoğurulmuş hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırıp merdane yardımıyla küçük bir tabak büyüklüğünde açılır ve 20 dakika dinlendirilir.
Hamurlar 8' er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizilip oklava yardımıyla ince yufkalar açılır.
Açılan yufkaların her biri 10 cm lik kareler halinde kesilir.Talının içine koyulacak irmikli iç için süt ve irmik geniş bir tencerede pişirlir.İrmik ve süt özleşerek koyu bir hamur kıvamını alması gerekir.Kareler halinde kesilen yufkaların içine dövülmüş fıstık içi ve ceviz büyüklüğünde irmikli kaymaktan koyulur.Hamurlar muska şeklinde kapatıldıktan sonra tepsiye dizilip,üzerlerine eritilmiş tereyağı dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
Şerbet sıcakken tatlıların üzerine dökülüp üzerlerine fıstık içi ekip soğuk servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: