31 Ağustos 2009 Pazartesi




BOLONEZ SOSLU SEBZELİ LAZANYA
Malzemeler:
1 kutu hazır lazanya
Harç Malzemeleri:
2 adet orta boy doğranmış kemer patlıcan
2 adet orta boy doğranmış kabak
1 adet orta boy büyüklüğünde ince doğranmış havuç
2 adet kereviz sapı
1 adet doğranmış kırmızı biber
6 adet doğranmış sivri biber
10 adet kıyılmış taze soğan
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
6 adet orta boy rendelenmiş domates
yarım kg önceden haşlanmış mantar
1 yemek kaşığı kıyılmış taze kekik
1 kahve fincanı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay bardağı sirkeli su
tatlı kaşığı tuz
Sos Malzemeleri:
3 yemek kaşığı teryağı
2 yemek kaşığı un
1 kg süt
1 su bardağı rende veya grawyer peyniri
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Yapılışı:
Lazanyalar harlı ateşte bol tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlanıp soğuk sudan geçirilip, birbirlerine yapışmaması için hemen ayırılır,soğumaya bırakılır.
Ayrı bir yerde ,orta ateşte geniş bir tencerede kızdırılmış yağın içine soğanlar atılıp kavrulur.Ardından biberler ve sarımsak ilave edilerek 10 dakika pişirilir, tüm harç malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirilir, domatesler suyunu çekmeye başlayınca sirkeli su ilave edilerek ocağın altı kapanır.
Ayrı bir tencerde un kavrulup tereyağı eklenir.Karışım macun kıvamına gelince yavaş yavaş süt ilave edilir.Sos koyulaşınca peynirlerde ilave edilerek ateşten alınır.
haşlanmış lazanyaları eşit şekilde tepsiye döşeyerek , her katına sebze harcından ve sosdan eşit şekilde konur,en üstteki lazanyalara kalan sostan gezdirilip 200 derecedeki fırına verilip 45 dakika pişirlir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: