27 Ağustos 2009 Perşembe





FRAMBUAZLI TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler:
yarım paket margarin
1kg süt
3 fincan un
3 fincan şeker
1 paket vanilya
1 adet damla sakız
250 gr frambuaz
Yapılışı:
Margarin tencerede eritildikten sonra un katılıp kavrulur,şekeri ekleyip hemen ardından yavaşça süt eklenir en son sakız ileve edilip karıştırmaya devam edilir.Kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilya eklenir bir müddet daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakılır ve bir mikser yardımıyla çırpılıp borcama dökülür.Üzerine taze farambuaza 2 yemek kaşığı kadar ayırdığımız tavuk göğsü eklenip miksere çekildikten sonra soğumuş tavuk göğsünün üstüne yayılır.
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok: