27 Ağustos 2009 Perşembe


FIRINDA KÖFTE VE PATATES
Malzemeler:
Köfte harcı:
yarım kg kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
kekik
karabiber
Diğer malzemeler:
5 patates
2 adet domates
5 adet çarliston biber
3 adet kırmızı biber
maydonoz
Sos için malzemeler:
1 adet küçük soğan
1 diş sarımsak
2 adet domates
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
tuz
pul biber
kekik
Yapılışı:
Bütün köfte malzemeleri yoğurulup harç yapıldıktan sonra bir gece buzdolabında bekletilir.
Fırın kabına yağlı kağıt sererek patatesler halka halka kesilip baharatlarla harmanlanır tepsiye dizilir.Biberlerin yarısı şerit halinde kesilip patateslerin üzerine serilir ardından köfteler dizilir ve kalan diğer biberlerle birlikte domateslerde aynı şekilde kesilerek köftelerin üzerine serilir ve bu şekilde 200 derece fırında yarım saat kızartılır.Yarım saat sonunda köfteler fırından alınıp, üzerlerine hazırlanan sos eşit olarak dükülür ve tekrar fırına verilip1 saat 200 derece fırında pişirilir.
Sosun yapılışı:
Tavada kızdırdığımız yağa rendelediğimiz soğanalar ve un eklenip az kavrulur ardından küçük doğranmış domateslerle beraber salça,sarımsak ,tuz ve tüm baharatlarda ekenip bir müddet kayandıktan sonra 5 su bardağı kaynamış su ilave edilerek katı kıvamı alana kadar pişirlir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: