28 Ağustos 2009 Cuma

ETLİ KURU FASULYE
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
1kg kemikli et( kuzu veya dana)
4 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı domates salça
yarım yemek kaşığı biber salça
4 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz.karabiber
Yapılışı:
Öncelikle bir gece önceden fasulyeler haşlanıp bekletilir.
Geniş bir tencereye soğanlar yemeklik doğranıp yağda iyice kavrulur ,yıkanan etler ilave edildikten sonra etler suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir ,salçalar ve biberlerde eklenip 3 su bardağı kaynamış suyla beraber etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Ardından fasulyeler tuz ve baharatlarda eklenerek kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.
Fasulyelerin çok pişmemesine dikkat edin önceden haşlandığı için dağılabilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: