28 Ağustos 2009 Cuma


FISTIKLI KADAYIF
Malzemeler:
500 gr tel kadayıf
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı tane yeşil fıstık
Arası için:
1 su bardağı toz yeşil fıstık
1 su bardağı file yeşil fıstık
Şerbet için Malzemeler:
4,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yapılışı:
İlk önce fırın tepsisi teryağı ile yağlanır.Üzerine tane yeşil fıstık serilir.Ayrı bir yerde tel kadayıf kesilip , eritilmiş tereyağıyla iyice karıştırılır.Tel kadayıfın yarısı yağlanmış fırın tepsisine yayılıp üzerine toz ve file yeşil fıstık eklenir ve kalan diğer kadayıfda ilave edilerek iyice bastırılıp fırına verilir.
Fırından alınan kadayıf ilk sıcaklığı çıktıktan hemen sonra ılık şerbet verilir.Dilim dilim kesilerek servis edilir.
Benim tavsiyem dondrumayla servis edin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: