28 Ağustos 2009 Cuma




KREMALI MANTAR SOSLU BONFİLE
Malzemeler:
Marine edilmiş bonfile
mantar
tereyağı
krema
limon suyu
karabiber
Marine İçin Malzemeler:
süt
soğan
zeytinyağı
limon suyu
Öncelikle bonfile bir gece önceden marine edilmeli.Soğan,süt,zeytinyağı ve limon suyuna yatırılmalı.
Yapılışı:
Marine edilmiş bonfile teflon bir tavada iyice kızdırılmış yağda kızartılır.Bonfile kalın olduğunudan en az 4-5 dakika aralıklarla çevirilir .Bonfile kızarırken aynı anda mantar sosu yapılır.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilip doğranmış mantarlar tavaya atılır.Mantarlar fazla kızarmadan tuz ,limon suyu eklenip çok beklemeden krema ve karabiber ilave edilerek 1-2 dakika pişirilip kızarmış sıcak bonfilenin üstüne dökülür.
Not:Bonfile kızarırken sosu hemen yapmak gerekir her ikiside sıcak olmalı.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: