31 Ağustos 2009 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı irmik
karabiber
tuz
İç malzemeler:
yarım kg kıyma
150 gr margarin
100 gr ceviz içi
4 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
tuz
Yapılışı:
Öncelikle bulgur 1 saat önceden ıslatılıp bekletilir.Ardından irmik de az suda bekletilip , soğan rendelenir,kimyon,salça,karabiber,tuz ve bekletilmiş bulgurda ilave edilerek macun kıvamına gelinceye kadar yoğurulup ,dinlenmeye bırakılır.
Ayrı bir yerde yağ eritilip rendelenmiş soğan,kıyma ve tüm iç malzeme de ilave edilerek pişirilip soğumaya bırakılır.
Bulgurlu macun kıvamına gelmiş olan harçtan cevizden büyük parçalar alınıp işaret parmağıla içi oyulur kıymalı harçtan 1yemek kaşığı kadar içine konulup kapatılır.
İçli köfteyi iki değişik şekilde servis edebilirsiniz.İster kaynamış salçalı biberli suda haşlayıp daha sonra, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip.ister haşlamadan direkt kızgın yağda kızartabilirsiniz.tamamen sizin damak zevkinine bağlı.
Ve en önemliside sıcak servis yapılması.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: