26 Ağustos 2009 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI
Malzemeler:
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
yarım kg süt
1 tatlı kaşığı un
tereyağı
nane
tuz
pul biber
4 su bardağı su
Yapılışı:
Geniş bir kaba yoğurt,yumurta,süt,un , tuz iyice çırpılır ve ocağa alınıp kaynatılır, içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilip sıcak su eklenir,iyice kaynadıktan sonra arpa şehriyeler ilave edilip kaynamaya başlayına ,ayrı bir tavada tereyağını eritip içerisine nane ve pul biber ekleyerek kaynamakta olan çorbaya eklenir 10 dakika pişirlip ocaktan alınır.
Arpa şehriyelerin çok pişip hamur olmamasına dikkat edilmeli.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: