27 Temmuz 2009 Pazartesi

TAVUKLU MANTAR SOTE
Malzemeler:
1 kg mantar
8 tavuk budu
2 domates
4 tatlı kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
tuz,kekik
zeytinyağı
Yapılışı:
Mantarlar iyice yıkanıp ,kabuğu soyularak,isteğe göre küçük küçük doğranır.Bir tencerede yağ kızartılarak, küçük küçük doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur,ardından küçük doğranmış domatesler , kırmızı biber eklenir ve 5dk. pişirilip ,tavuklar eklenir 10dk pişirildikten sonra,mantar,sarımsak ve baharat,tuz eklenerek orta ateşte kapağı kapatılarak iyice pişirilip ateşten alınır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: