27 Temmuz 2009 Pazartesi

YUFKALI MERCİMEK
Malzemeler:
1su bardağı haşlanmış mercimek
1adet yufka
2adet soğan
2yemek kaşığı teryağı
1diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
yoğurt
tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı:
Yufkalar içi boş şekilde katlanr ve küçük rulolar halinde kesilip fırınlanıp,ılımaya bırakılır.
Geniş bir tavada yağ iyice kızartılır, içine ince doğranmış soğanlar eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur,üzerine haşlanmış mercimek,tuz ve baharatlar eklenerek 10dk.pişirilip ateşeten alınır.Önceden hazırlanmış sarımsaklı yoğurt ılımış yufkalrın üzerine dökülür,eritilmiş tereyağı ve en son mercimek harcı sıcakken dökülüp servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: