20 Temmuz 2009 Pazartesi




MANTAR SOSLU TORTELLİNİ
Malzemeler: 2 kişilik
paket hazır tortellini-ricotto peynirli
12 adet mantar
1 paket hazır süt kreması-200 ml.lik kutu
bir avuç doğranmış dereotu
bir çimdik muskat,fesleğen
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Tortellini bol tuzlu kaynar suda, paketin üzerinde yazan süre kadar haşlanır. (12 dk.)
Bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağı eritilip ,dilim dilim doğranmış mantarlar eklenerek iyice pişirilir
Krema, muskat, dereotu,fesleğen ve tuzu ekleynir
Sos mantarlar yumuşayana kadar pişirilir. (yaklaşık -10 dakika.)
Haşlanmış tortelini süzdürülüp sos tenceresine dökülür ,iyice alt üst edip, makarna sosu çekene kadar karıştırılarak ateşin üzerinde tutulur,(yaklaşık 2dk.çok kuru olmamsına dikkat edin)sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: