20 Temmuz 2009 Pazartesi


BEĞENDİ SOSLU TORTELLİNİ
Malzemler:
2 kişilik
1 paket hazır tortellini- ricotto peynirli
2 adet patlıcan veya hazır közlenmiş patlıcan konserve
1 kahve fincanı un
3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1bardak süt
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
1 adet kırmızı biber
1 paket hazır süt kreması
Yapılışı:
Tortellini, tuzlu kaynar suda, paketin üzerinde yazılan süre kadar haşlanır(12dk)
Patlıcanlar, alevli ateş üstünde çevrilerek pişirilip közlenir, kabukları yanmaya başlarken ateşten alınıp , bıçakla sıyrılarak soyulur ve limonlu suya bırakılır.(10dk)Un, yağ bir tencerede tahta kaşıkla karıştırılıp 2-3 dakika kavrulur.
Kirbit çöpü şeklinde doğranmış kırmızı biber eklenir , iyice pişirilir.
Ardından patlıcanlar sudan sıkılarak çıkartılıp, bıçakla iyice kıyılarak tencereye katılır, azar azar sütü ekleyerek karıştırılırılıp 10 dk pişirilir.
Tuz, kaşar peyniri ve en son krema katılılır . Önceden haşlanmış tortellini süzdürülüp sos tenceresine dökülür alt üst edip makarna sosu çekene kadar karıştırılarak ateşte tutulur( fazla kuru olmamasına dikkat edin)sıcakken servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: