20 Temmuz 2009 Pazartesi


HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler:
20 tane için
2 yumurta
100 gr. Margarin veya teryağı
1paket vanilya
hindistan cevizi, tuz,kahve veya kakao
1 su bardağı pudra şekeri
50 gr. ince kıyılmış badem
Yapılışı :
Bir kabda, pudra şekeri, vanilya, tuz ve yumurtalar, uzun süre çırpılarak karıştırılır daha Sonra eritilmiş yağ, hin­distan cevizi ve bademler katılıp karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edince hamurdan bir parça alınıp küçük toplar yapılır. Bu kurabiyeler önceden yağlanmış bir tepsiye dizilip ,Sıcak olan fırına verilir 15-20 dakika kadar pişirilir. (Kurabiyelerin altarının yanmamasına dikkat edilmelidir).Pişmesine yakın kakao veya kahveye bulanmış olan hindistan cevizi serpilir tekrar fırına verilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: