15 Ağustos 2010 Pazar

İGLO MİLFÖYÜNDE ÇITIR PATATES PÜRESİ

               Yağda mı  kızartsam Fırına mı versem... diye düşünürken en sağlıklısnın fırına vermek olduğuna karar verdim.
Malzemeler 
12 Adet İGLO Miföy
4 Adet orta boy patates
1 Küçük paket süt krema
1 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı labne peynir
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Üzeri İçin
1 paket pane harcı
2 Adet yumurta
Yapılışı
Öncelikle derin dondurucudan iglo milföy hamurları çkartılıp çözülmesi beklenir.Su dolu bir tencerede kabukları soyulmuş olan patesler haşlanır. Daha sonra haşlanan pateteslere  tüm malzemeler eklenerek mikser yardımıyal püre yapılır.Ardından çözülmüş olan iglo milföylerin içerisine eşit şekilde püreden konularak  iglo milföyler dört ucu birbirine yapıştıırlarak kapatılır.Önce yumurta ardından pane harcına bulanarak  yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizillerek, önceden ısıtılmış 180 derecdeki fırında yaklaşık 30dk. pişirlir
Özellikle etlerin yanında ılık servis edilir
AFİYET OLSUN

18 yorum:

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ımmmm nefıs görunuyor canımm.İgloyla eviniz şenlendi bu aralar çiçeğimm:)afiyet bal olsun yarasınn ama mumkunse kıloda yapmasın:)çok öpüyorum

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerinize sağlık bu milföy gerçekten nefiss :)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Çiğdemcim nefis bir tarif olmuş canım. Çok yaratıcı...(Mutlaka paylaşcağım)
Ellerine sağlık canım
Kucak dolusu sevgiler

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Teşekkür edrim Tülinimmm.Aynen öyle oldun canım.:)

Teşekkür edrim Aylınciğim.

Teşekkür ederim Tijenciğim.Çok lezzetli oldu. Bencedee paylaşmalısın:)
Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Harika görünüyor ellerine sağlık canım. İyi haftalar.

lifegoeson dedi ki...

ellerine sağlık çok lezzetli gözüküyor..

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Teşekkür ederim Handancığım.
Sevgiler.

Teşekkür ederim sevgili lifegoeson.
Sevgiler.

Esma Ercengiz dedi ki...

Çok güzel görünüyor. ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

hımm enfess..ellerine sağlık..

mandalincikmazi dedi ki...

Merhabalar,
milföyler için fırın en sağlılı bir seçim zaten milföy hamuru kızartmaya pek uygun değil
ellerine sağlık sunum ve tarif harika......

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Çok Teşekkür edrim sevgili Eser.
sevgiler.

Ceylancığım çok teşkkrü ederim.
Sevgiler.

Merhaba sevgili Yıldız,Çok teşekür edrim.Sana katılıyorum fırına vermek daha doğru hem daha sağlıklı.
Sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

nefis bir tarif çok lezzetli bir yemek bence etin yanında çok hoş bir garnitür tamamlayıcı yemek
sevgiler..

Tümay Öztürk dedi ki...

Hemen denenecekler listesine aldım! Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım:)

Tümay Öztürk dedi ki...

Hemen denenecekler listesine aldım! Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım:)

Tümay Öztürk dedi ki...

Hemen denenecekler listesine aldım! Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım:)

mintinin dünyası dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞIM DAVETİYEMİ GÖNDERDİKTEN SONRA BİR DE MERHABA DEMEK İSTEDİM.NEFİS BİR LEZZET.ELLERİNE SAĞLIK.GÖRÜNTÜ BÜYÜLÜYOR.

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Teşekkür ederim Tümaycığım.
kocaman öpüyorum seni:)
sevgiler...

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Sevgili yemekbiraşk teşekkür edrim.Çok güzel olmuştu gerçektende.
Sevgiler.


Sevgili mintininnmutfağı merhaba,çok teşekkrü ederim canım.
Sevgiler...