Her zaman kadayıf arası olacak diye birşey yok:)))
Malzemeler300 gr.ince tel kadayıf
4 Yemek kaşığı toz şeker
3 Yemek kaşığı tereyağı
2 Su bardağı ceviz içi
Muhallebisi İçin
4 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Su bardağı şeker
1 kğ.süt
1 Paket vanilya
1 Paket krem şanti
Yapılışı
Geniş bir teflon tencerede tereyağı eritilir.Ardından şeker ve kadayıf ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur.En son ceviz içi ilave edilerek kısa bir süre daha kavrulup ocaktan alınır.
Ayrı bri tencerede Krema ve vanilya hariç tüm malzemeler ocağa alınıp karıştırılarak pişirilip ocaktan alınır.Ilımış olan muhallebiye vanilya ve krem şanti ilave edilerek mikser yardımıyla pürüzsüz olana kadar çırpılır.
Daha sonra bir borcama muhallebini yarısı dökülüp borcamın tabanına tatmamen yayılır.Ardından üzerine kadayıfın tümü dökülür ve en üste kalan muhallebi serilir. En son tarçın serpilerek dolapta 2 saat bekletilip servis edilir.
AFİYET OLSUN
10 yorum:
nefis görünüyor,eline sağlık arkadaşım. selmlar
Ellerine sağlık eft bencede yok böylede çok güzel olmuş
Teşekkür edrim sevgili Kutsalsofra.
Çok öpüyorum arkadaşım.
Sevgiler.
Teşekkür ederim Aylinciğim.
Gerçektende çok güzeldi tavsiye ederim canım:)
Sevgiler.
Bunu tatmak lazım. Değişik görünüyor ve oldukça çekici.
canım benımmm nefısss görunuyor.bende istiyorum:)kac gundur canım sütlü tatlı istiyor zaten.baştan çıkardın benı tatlım:)elelrıne sağlık mucukssssss
canım benimmm sen iste ben sana hemen yaparım birtanem:)Çok teşekkrü edrimmmmmm tatlımmm.
mucukkkssss
Teşekkür ederim sevgili aksilaz.
Denemeni tavsiye edrim.:)
Hayırlı ramazanlar.
Sevgiler..
Kadayıfı da tavukgöğsünü de çok severim, bu şekilde de denememiştim. Tabağımı uzattım bir tanecik verirmisin şekercim;)
Canım benim sen yeterki iste hepsini veririm:)
Çok öptüm canım.
Sevgiler.
Yorum Gönder