23 Mart 2010 Salı

SELANİK GEVREĞİ
Malzemeler
5 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı un
1 su bardağı antep fıstığı
1,5 su bardağı kuru meyve karışımı (incir, kayısı, üzüm)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı çay kaşığı anason
yarım paket kabartma tozu
Yapılışı
Çukur bir kapta yumurtalar ve şeker , yumurtalar kabarıncaya kadar çırpılır. Yumurtalar kabardıktan sonra sıvıyağı ve anason ilave edilip , 2 dk kadar karıştırılır. Daha sonra kabartma tozu ve un elenerek ilave edildikten sonra ,kuru meyveler, fıstık ve sirke de ilave edilip tekrar karıştırılır. Hamur fırın tepsisine yayılıp 200 derecede pişirilir.
Tepsi fırından alındıktan sonra bir süre soğuması beklenir ve daha sonra 2-3cm kalınlığında dilimlenir.Ardından dilimlenen bisküviler ,tepsiye tekrar dizildikten sonra 15 dk kadar fırınlanır. Biraz kuruduktan sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakılır.
AFİYET OLSUN

6 yorum:

C3Moi dedi ki...

bugün evde tekim ve deniycem teşekkürler...

Doyumluk.... dedi ki...

Gerçekten çok harika eline sağlık

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
nesrin galatalı dedi ki...

bayılırım selanik gevreğine. en kısa zamanda deneyeceğim. ellerine sağlık...

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bloglarımı çökerttikten sonra ilgi ve desteğini esirgemeyen tüm blogger arkadaşlarımla birlikte, bana ulaşabilen;
Nurgülün Dünyası, Newbahar, İlkyaz, Ege, Onuncu Köyün Adamı, Sabahattin Gencal, Ramazan Işık, Sözün Özü, Siyah kelebek, Fatih Cüce, Şanslı, Keskinli İkizlerin Annesi, Derkenar, Ebruli, Kedi Tasması, Laguer90, Sufi Saja, Muratoloji, Ece ve Kiana arkadaşlarıma çok ama çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.