4 Mart 2010 Perşembe
MANTARLI KARNIBAHAR GRATEN
Malzemeler
Yarım kğ temizlenmiş ,doğranıp haşlanmış Mantar
1 adet haşlanmış Karnıbahar
1 adet orta boy rendelemiş soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük paket süt krema
1 su bardağı rende kaşar peyniri
tuz,Karabiber (çok az)
Yapılışı
Fırın tepsisine, haşlanıp küçük parçalara ayrılan karnıbahar dizilir.Ayrı bir yerde soğan tereyağında sotelenip mantarlar ilave edilerek pişirlir.Tuz,karabiber ve en son ocaktan almaya yakın krema ilave edilerek karnıbaharların üzerine döşenir.Ardından kaşar peyniri ve başamel sos dökülerek 200 derecedeki fırında 45 dk.pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Elinize ve emeğinize sağlık, her ne kadar karnabahar ile aram iyi değilse bile, evde pişirildiği vakit asla yemem diyemiyorum.
Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın. Hayırlı cumalar dilerim.
Çiğdemciğim bende sadece karnabaharla yapıyorum.Kızım mantar sevmiyor çünkü eline sağlık.Sevgiler.Mine
hayırlı cumalar Çiğdemciğim eline sağlık değişik bir tarif ben daha önce hiç karnıbahar ve mantar ikilisini yanyana düşünmemiştim farklı tatları severim denemek lazım tabiki sevgiler canımcığım
Elinize sağlık harika bir lezzet olmuş.Sevgiler
Karnıbaharı ailecek severiz. Süper de gözüküyor, deneyeceğim inşAllah. Hoşçakalınnn...
Yorum Gönder