14 Mart 2010 Pazar

ADRIENN 'İN  PAPATYA KURABİYESİ
Malzemeler
350 gr un
200 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
50 gr pudra şekeri
1,5 limon suyu
2 paket vanilya
Üzeri İçin
kayısı marmelatı
1 su bardağı ceviz içi
yarım çay bardağı toz şeker
Yapılışı
Un ve margarin öncelikle birbirine iyice yedirilir.Ardından sırasıyla bütün malzemeler ilave edilerek sert bir hamur elde edilir.
Hamur ikiye bölünerek açılır.İki adet yufka elde edilir.Açılan yufkalardan bir tanesi küçük yuvarlak bir kalıpla kesilerek küçük yuvarlaklar elde edilir.Her yuvarlağa kayısı marmelatı sürülür.İkinci yufka yine yuvarlak bir kalıpla (ikinci kalıp ortası delik çiçek şeklinde olmalı) kesilerek küçük yuvarlak çiçekler elde edilir.Ve marmelat sürülmüş olan yuvarlakların üzerine tek tek çiçekli kalıplar kapatılıp, yumurta sarısına patırılır,ardından ayrı bir kabda şekerle karıştırılmış ceviz içine batırırlıp fırın tepsisine dizilir.200 derecedeki fırında 25 dk.pişirilir.
Arkadaşın Adrienn   Macardır ve harika kurabiyeler yapar.Çok lezzetli bir kurabiye. Muhakak yapmanızı öneririm.Buradaki kurabiyelerin (kurabiye canavarı ben)  çoğunu ben yedim :))) Ellerine sağlık arkadaşım.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çiğdemciğim arkadaşının ellerine sağlık sende iyiki paylaşmışsın ben salı günü gelecek çok özel misafirlerim için nasıl bir kurabiye yapsam diye düşünürken harika bir fikir vermiş oldun canım teşekkürler sevgiyle kal

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Rica ederim canım.Yapmanı tavsiye edrim çok lezzetlii.Kolay gelsin