13 Şubat 2010 Cumartesi

TOST EKMEĞİ ARASI TAVUK GRATEN
Malzemeler
Yarım kğ tavuk göğsü
1 paket tost ekmeği
2 adet ince doğranmış kırmızı biber
1 küçük kavanoz mısır
Yarım çay kaşığı karabiber
Oda sıacklığında tereyağı
1 Su bardağı kaşar peyniri
Başamel sos için
6 su bardağı süt
4 kaşık un
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Önce tavuklar haşlanır ve didiklenir.Ayrı bir tavada,biberler sotelenir ,tavuklar tuz ve karabiberde ilave edilerek 10dk. kadar sotelenip ocaktan alınarak mısırlar eklenip karıştırılır.
Fırın tepsisine, tost ekmekleri kenarları alınarak her iki tarafına tereyağı sürülüp dizilir.
Dizilen tost ekmeklerinin üzerine tavuk harcı eşit olarak döşenir.Üzerlerine 1 kepçe tavuk suyu gezdirilerek başamel sos ve kaşar peynirin yarısı dökülür.Tekrar aynı şekilde tost ekmekleri üste dizlir. Başamel sos ve kaşar penyiride dökülerek 200 dercedeki fırında yaklaşık yarım saat pişirlir.
Başamel sosun yapılışı
Tereyağıyla un kavrulur.Unun rengi dönünce,süt azar azar ilave edilir.Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Daha sonra blendırdan geçirilerek 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
AFİYET OLSUN

4 yorum:

oyumben dedi ki...

Başarılı bir çalışma.

Berra Bayka dedi ki...

çok güzel görünüyor elinize sağlık hem kolay hemde çok şık bir görüntüsü var.. insanın canı istiyor hemen olsada yesek :))

emel dedi ki...

tavuk graten oldukça iştah açıcı gözüküyor. ellerinize sağlık:)

Stil Direktoru dedi ki...

tatlım sana cevaben yazdım buraya da ekliyorum (ÇİĞDEM KÖSEOĞLU) tamam canım ama burası tema örneği yazısı tema sırasından yorum yazarak sıraya gir ok sevgiler