20 Şubat 2010 Cumartesi


MİLFÖY ARASI LABNELİ MUHALLEBİ
Malzemeler
22 adet kare milföy hamuru
Muhallebi İçin
1 litre süt
1 kutu labne peyniri
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Üzeri İçin
Elma(dilimlenmiş)
Kivi(dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı nane likörü
Kürdan
Yapılışı
Önce milföy hamurlar yuvarlak bir kalıbla kesilip,fırın tepsisine dizilerek fırına verilir.Pempeleşince fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır.
Geniş bir tencereye, şeker ve süt ilave edilerek ocağa alınır.Şeker erinceye kadar kısık ateşte karıştırılır.Ayrı bir yerde nişasta 1 çay baradağı sütle açılarak kaynamaya başlayan muhallebiye yavaş yavaş ilave edilir.Muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir.Ocaktan alıp vanilya ve labne ilave edilerek blendırdan geçirilip soğumaya bırakılır.
Soğuyan milföy hamurlarının yarısı servis tabağına dizilir.Hepsinin ortasına soğuyan muhallebi eşit şekilde konularak kalan diğer milföy hamurlarıda üzerlerine kapatılır.
Ayrı bir tavada şeker tereyağıda eritilir. Elma dilimleri ilave edilerek, karıştırılıp ocaktan alınır.Elmalar ılıyınca likör dökülür.Milföy hamurlarının üzerine , kürdana önce kivi dilimi ardından elma dilimi geçirilrek batırılır.
NOT: İstediğiniz likörü tercih edebilirsiniz ,nane likörü olması şart değil. Veya hiç likör kullanmayıp , herhangi bir meyve reçeli veya marmelatıda tercih (benim gibi)edebilirsiniz.Milföyleri kesmek için Yuvarlak kalıbınız yoksa ağzı geniş bir bardakda kullanabilrisiniz
AFİYET OLSUN

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim glogunu ilk kez gördüm ellerine saglik nefis güzel tariflerin var bundan sonra sayfani ziyaret ederim sevgiler canim öptüm.

Unknown dedi ki...

SANA YORUM GÖNDERMEK COK ZOR NÜTFEN KELIME DOGRULAMAYI KALDIR :

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Çiğdem Hanım Merhaba bloğuma izleyiciliğiniz için teşekkürler.Az sonra bende evde labneli muhallebi deneyeceğim.Umarım güzel olur.Sizinki harika görünüyor.İzmirden sevgiler.Mine