2 Aralık 2009 Çarşamba

MUHALLEBİLİ HAVUÇLU KEK
Malzemeler
2 Su bardağı un
1 Su bardağı ceviz içi
2 Adet rendelenmiş havuç
1.5 Su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı tarçın
2 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
3 Adet yumurta
1 Su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Muhallebisi İçin
1 kg Süt
1Küçük paket pirinç unu
1 Paket vanilya
7 Yemek kaşığı şeker
1 Paket sade krem şanti
Üzeri İçinTarçın
Yarım su bardağı Ceviziçi
Yapılışı
Geniş bir kapta,un hariç ,bütün malzemeler iyice çırpılır. En son un ilave edillerek önceden yağlanmış kek kalıbına dökülerek 200 derecedeki fırında 50 dk. pişirlir.Fırından çıkarılıp ılık olan muhallebi üzerine eşit şekilde yayılır.En son ceviz içi ve tarçın dökülerek servis edilir.
Muhallebinin Yapılışı
Tencereye süt,şeker,vanilya konululup karıştırlır.Şeker eriyince , pirinç unu eklenip karıştırılarak pişirlip muhallebi yapılır.Ateşten alınıp ılımaya bırakılır.Muhallebi ılıdıktan sonra krem şanti dökülerek blendır yardımıyla çırpılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: