26 Kasım 2009 Perşembe


ZEYTİNYAĞLI KARA LAHANA SARMA
Malzemeler
Yarım kğ kara lahana
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet orta boy ince kıyılmış soğan
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1.5 bardağı sıcak su
Yapılışı
Karalahanalar yıkandıktan sonra,geniş bir tencerede kaynamakta olan suya atılıp, 10 dk.haşlanıp, soğumaya bırakılır.
Ayrı bir tencerede,çam fıstıkları yağda hafif kavrulup,ardından soğanlar eklenerek kavrulmaya devam edilir.Yıkanıp iyice süzülen pirinçler ilave edilerek kavrumla işlemine(10-15 dk.) devam edilir.Ardından sırasıyla bütün malzemeler ile beraber su eklenerek 10 dakika pişirlir. Ocaktan alıp ılıtılır.Daha sonra, harçtan lahana yapraklarının içerisine konularak ince bir şeklide sarılıp geniş bir tencereye dizilerek yaklaşık yarım saat pişirilir.Servis tabağına alınıp servis edilir
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: