19 Kasım 2009 Perşembe


PRATİK YAŞ PASTA
Malzemeler
6 yumurta
4 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı ılık süt
1 limon kabuğu rendesi
Sosu için
2 paket sade krema
2 paket kakolu krema
4 su bardağı soğuk süt
Keki ıslatmak için
2 su bardağı sıcak süt
1 çay bardağı şeker
Yapılışı
Çukur bir kapta ,yumurta, kabartma tozu ve süt iyice çırpılır.Ardınan şeker ialve edilerek , şekerler eriyinceye kadar çıpmaya devam edilir.Un ve limon kabuğu rendesi eklenerek karıştırlır.Yağlanmış kek kalıbına dökülerek , 2oo dercedeki fırında yaklaşı 1 saat pişirlir.
Pişen kek, ılıdıktan sonra ikiye bölünür.Alt katı , önceden sade ( paketteki tarifine göre yapılmış) krema sürülmüş , servis abağına alınır ve sıcak olan şekerli sütten gezdirilerek ıslatılır.Ve yine kendi tarifine göre hazırlanmış olan kakaolu kremanın yarısı sürülür. Üzerine kesilmiş olan kekin, üst parçası da konarak kapatılır. Ve aynı şekilde şekerli sütle ıslatılır. Ardından kakaolu kerema ile kekin her yeri kaplanır. En son ,sade krema pastanın bütün kenarlarına sürülür.En az 2 saat buzdolabında bekletilerek servis edilir.
Not; Keki bölmenin en kolay yönü, naylon ipledir. Uzun kesiğiniz naylon ipi ,kekin tam ortasından ,kendinize doğru çektiğinizde ,kek çok düzgün ve kolay bölünecektir.Ve ,ayrıca kekin arasına istedğiniz meyveyi ekleyebilirsiniz.Kulanacağınız kremaya veya keke göre değişebilir.Bu pastada çikolata parçalarıda kullanılabilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: