23 Kasım 2009 Pazartesi


ISPANAKLI AKITMA
Malzemeler
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Iç Harcı İçin
2 adet orta boy yemeklik doğranmış soğan
500 gr ıspanak
Tuz ve tatladırıcılar
yarım çay baradağı sıvıyağ
Sos İçin
300 gr Yoğurt
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1 çay kaşığı nane
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Öncelikle bir tecerede soğanlar sıvıyağ ile beraber kavrulur. Ardından temizlenip, doğranmış ve üzerinden kaynamış su geçirilmiş ıspanaklar ilave edilerek ,kavrulmaya devam edilir.Tuz ve tatlandırıcılarda eklenerek suyunu çekene kadar pişirlir.
Ayrı bir yerde ,süt ,un,yumurtalar ve tuz tel yardımı ile iyice çırpılır.Tavaya bir yemek kaşığı sıvıyağ konup, iyice kızdırılır.Hamurdan bir kepçe tavaya dökülüp ,her iki tarafı pişirilir.Her akıtmanın için yeteri kadar ıspanklı harçtan konup rulo şeklinde sarılır.Yoğurt sarımsakla karıştırılıp akıtmaların üzerine gezdirilerek , servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: