22 Eylül 2009 Salı

, PEYNİRLİ POĞAÇA
Malzemeler
yarım kg un
1 su bardağı sıcak süt
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak suda ezilmiş 1 paket maya
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için yumurta sarısı ve susam veya çörek otu
Yapılışı
Un geniş bir kaba alınır.İçerisine su, süt,sıvıyağ,suda ezilmiş maya,tuz ve şeker ilave edilerek yoğurulur.Daha sonra hamur sıcak bir yerde 1 saat kadar bekletilir.Bekletilen hamurdan küçük bezler alınıp , el yardımıyla açarak içlerine kaşar peyniri konulur. Yuvarlak şekil verilip üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serilip ,yağlanmış fırın tapsisine dizilerek fırına verilir.
Not; Poğaçanın en önemli püf noktası ,hamur baraz cıvık olmalı.Bu nedenle unun hepsini dökmeyin,fazla un hamuru sert yapabilir, istenilen sonucu vermez..Unun miktarını siz belirleyebilirsiniz. Verdiğim ölçü ideal ama, yinede unu yavaş yavaş döakerek yaparsanız ,sonuç daha güzel olur.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: