2 Eylül 2009 Çarşamba

ÇİLEK REÇELİ
Malzemeler:
1 kg çilek (dağ çileği)
2 kg şeker
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Temizlenmiş yıkanmış çilekler bir gece önceden geniş bir tenceye alınıp ,üzerlerine şeker ve su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılarak 24 saat bekletilir. 24 saat sonunda çilekler hafif ateşte pişmeye alnır.Fazla köpük olmaması ve tencerenin taşmaması için kaynamakta olan reçele 1 yemek kaşığı tereyağı konur, istediğiniz kıvama gelen kadar kısık ateşte pişirilir.
Sıcakken kavanozlara konup kapakları sıkıca kapatılır.
Tereyağı eklenmesi püf noktasıdır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: