23 Ağustos 2009 Pazar


ET SOTE
Malzemeler:
1 kg sote et
1 adet orta boy soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı:
Soğan rendelenip sıvıyağda pembeleşince et ilave edilip iyice kavrulur.
Küp küp doğranmış domatesler ve biberler katılıp,kısık ateşte domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. 3 su bardağı kaynamış su ilave edilerek kısık ateşte iyice pişirilir.Ocaktan almadan önce tuz ilave edilip 2 dakika kaynattıktan sonra kekik eklenerek servis yapılır.
Etler pişmeden tuz ilave etmeyin,pişmeyen ete tuz eklenirse etiniz sert olucaktır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: