23 Ağustos 2009 Pazar


ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV
Malzemeler:
1su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı kaynamış su
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Arpa şehriyeler,sıvıyağ ve tereyağı koyu rengini alana kadar iyice kavrulur ve tuz eklenip,ardından sıcak suyla yıkanmış olan pirinç ilave edililir ,pirinçler tane tane olana kadar kavrulur ,ardından etsuyu ve sıcak su eklenenir. Pilav kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirilir.
ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinletilip servis yapılır.
pilavı dinlendirirken üzerine bir havlu örtebilirsiniz,daha iyi dinlenmesine sağlar.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: