20 Temmuz 2009 Pazartesi


RENKLİ PATATES TOPLARI

Malzemeler:

8-9 adet orta boy patates
1-2 yemek kaşığı tereyağı
tuz ,2 diş sarımsak ,yarım çay bardağı süt
3 adet rendelenmiş havuç
doğranmış küçük bir demet dereotu veya maydanoz
kırmızı biber ,rendelenmiş kaşar peyniri,maydonz.
Yapılışı:
patatesler haşlanıp, kabukları soyulur.Hepsi geniş bir kaba alınıp ezilir, tereyağı ilave edilip,patateslerin sıcaklığı ile yağın erimesi sağlanır.Daha sonra sarımsak, tuz eklenip karıştırılır. (isteğe göre süt ekleyebilrsiniz)
ayrı ayrı tabaklara havuc, dereotu , biber,rendelenmiş kaşar peyniri,maydonoz konur, patatesten bir miktar alıp yuvarlak yapıp, daha sonra yuvarlak patatesleri istenilen harca bulanıp tabağa yerleştirilir. Bu işlem tüm malzemeler bitene kadar tekrarlanır.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: