27 Temmuz 2009 Pazartesi


ŞAKŞUKA
Malzemeler:
1 kg patlıcan
yarım kg çarliston yeşil biber
yarım kg kırmızı biber
isteğe göre patates
Yoğurt
Zeytinyağı
Sosu için:
1kg domates
2diş sarımsak
2-3 damla sirke
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanlar doğranır 2 saat tuzlu bol suda bırakılır ve süzülür.
patlıcan,yeşil biber,kırmızı biber,patates,ayrı ayrı kızartılır.
Ayrı bir tavada domatesler küp küp doğranır ,sarımsak,tuz ve sirke eklenip iyice pişirilip katı kıvamını aldığında içerisine kızarmış sebzeler tek tek ilave edilerek 1-2 dk. karışırılarak ateşten alınır.
isteğe bağlı yoğurt sos yapılıp üzerine dökülür.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: