27 Kasım 2010 Cumartesi

KALBURABASTI

Malzemeler
1 Paket oda sıcaklığında  margarin veya tereyağı
3 Su bardağı un
1 Kaşık yoğurt
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
İç Malzemesi:
1 Su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet Malzemeleri:
3Su bardağı toz şeker
4 Su bardağı su
1/4 Limonun suyu

Yapılışı
Şerbetin hazırlanması: 4 su bardağı suyu ve 3 su bardağı şekeri tencereye alınır. Kaynamaya başladıktan 15-20dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyip,bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakılır.
Hamurun hazırlanması: 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirilir. Bu karışıma sırayla 1 yoğurt,  sıvı yağ,  yumurta ve  paket kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri sıcake ve temiz bir bezle örtülerek 15 dakika dinlendirilir.  Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, bu parçaları bir kevgirin üzerinde ellle bastırarak avucun ortası na kadar açılır. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz konulup  her iki ucu birbirinin üzerine getirilerek kapatılarak fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.. Önceden ısıtılmış fırında 180C'de 10-15 dakika pişirip. Sonra ısıyı 200C'ye getirilip üzerleinin kızarması beklenir. Üzerleri kızarınca fırından çıkartılıp sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökülür.
 AFİYET OLSUN

3 yorum:

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Be içine biraz irmik ekliyorum canım. Bu şekilde de çoook güzel oluyor..
Nefis olmuş
Ellerine sağlık canım
sevgiler

Tümay Öztürk dedi ki...

Çiğdemcim yine döktümüşsün. Ellerine sağlık canım:)

Unknown dedi ki...

selam arkadaşım sayfamda ödülün var uğrayıp alırmısın esenkal