1. Bir uzmana danışın. Size uygun bir diyet listesi versin.
2. Kan ve idrar tahlili yaptırın.
3. Bunları bir doktora gösterin. Diyetiniz size bol miktarda yumurta yada et önerebilir, ancak belkide kolestrol seviyeniz buna uygun değildir.
4. Kendinizi doğru motive edin.
5. Çevrenizden gelecek eleştirilere kulak asmayın. Diyeti bozduğunuz zaman suçluluk duygusu ile hareket edip, tamamıyla bırakmayın. Ertesi gün tekrar başlayın.
6. Alışkanlıklarınızı gözden geçirin ve size uygun olan bir beslenme modelini seçin. Geçirmiş olduğunuz hastalıklardan, yemek yeme saatinize kadar herşey diyetinizi etkiliyebilir.
7. Eğer imkanınız var ise bir spor salonuna üye olun ve egzersize zaman ayırın. Enerji tüketiminizi ne kadar çoğaltırsanız, kilolarınızda okadar çabuk gidecektir.
BİR HAFTADA KAÇ KİLO VERMELİYİM?
Normalde haftada 1,ila 1,5 kg verebilirsiniz.İlk birkaç hafta bu oranların üzerine çıkmanızda mümkündür. Ancak bu yağ değil, su kaybıdır. Eğer haftada düzenli olarak 2kg'dan fazlasını veriyorsanız yağ ile beraber kas dokusundan da kayıplarınız oluyor demektir. Dikkatli olun sağlığınıza zarar verebilirsiniz.
Yavaş yavaş verilen kiloların geri dönüşüde o kadar yavaş olur. Önemli olan seçtiğiniz beslenme modelinin size uygun olmasıdır.
Haftada 1kg'dan fazlasını vermeye çalışmayın. Vücudunuz nasıl yağ oranını yavaş arttırıyorsa sizde aynı şekilde yapın. Bir ayda alınmayan kiloların bir ayda verilmesi de mümkün değildir.
YAĞ YAKMA MAKİNASI OLUN
Sakın öğün atlamayın. Küçük porsiyonlar halinde azar azar yeyin.
Kaslar, vücuttaki yağların yakıldığı motor gibidir. Spor yapma alışkanlığınız olmasa bile, elinizden geleni yapın ve bu alışkanlığı kazanın. Hiç olmazsa fırsat buldukça yürüyün.
Hedefinizi aşama aşama belirleyin. Hedefleriniz belirgin ve ulaşılabilir olmalı.. Belirlediğiniz hedefleri eşinize, dostunuza söyleyin. Her aşamanın sonunda kendinizi ödüllendirin.
Esnek bir diyete uymak katı, lezzetsiz ve size kısa sürede çok kilo kaybettirmeyi vadeden bir diyetten daha iyidir.
Sizin cevap vermeniz gereken sinyaller, midenizin guruldadığı ve açlık hisettiğiniz zamanlardır. İştah açıcı, güzel ve cazip yemek kokuları aldığınızda, kendinizi yalnız hissettiğinizde veya üzgün olduğunuzda yedikleriniz doğrudan doğruya gıda ihtiyacınızın cevabı değildir..
Mümkün olduğunca kendiniz için doğru olanı seçmeye çalışın. Yemek yemeyi seven bir kişiyseniz, çok düşük kalorili ve kısa süreli diyetleri uygularken zorlanabilirsiniz. Yapmanız gereken dengeli bir beslenme planı çerçevesinde yediklerinizi azaltmaktır. Eğer başaramam diyorsanız bir zayıflama merkezine üye olarak sizinle aynı durumdaki kişilerle bir arada zayıflamayı deneyebilirsiniz. Unutmayın,vücudunuz en büyük sermayenizdir. Ona çok pahalı bir araba gibi iyi bakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder